fbpx
+36 44 417 744 uzlet@netcom-bt.hu

Amikor megveszünk egy monitort, az egy Nemzetközi Színbizottság (ICC) által meghatározott színtérhez igazodik, ez persze csak nagy eltérésekkel valósul meg és a szabványtól általában eltér. Kalibráció után viszont a monitor paramétereitől függően a képmegjelenítés maximális színhűséggel történik.

Monitor calibration
A hardveres kalibráció során a kalibráló műszer egyedi színprofilt készít, mely már megegyezik a szabvánnyal, és a rendszer ezek után ezt a színprofilt használja.
Például olyan számítógépes rendszeren ahol több monitor van egy számítógéphez csatlakoztatva, szinte lehetetlen úgy beállítani a monitorokat hogy mindegyiken a színek egyformán jelenjenek meg.
Ha egy fotográfus kiretusál egy képet és kinyomtatja, amennyiben nem helyes a monitor színhűsége, akkor teljesen eltérő színű képeket lát mint amit elkészített.

monitor kalibracio1

Szinte elengedhetetlen a munkájukra igényes fotográfusoknak, webdesignereknek, TV stúdióknak, kiadványszerkesztőknek, számítógépet használóknak
A kalibráció után biztosak lehetünk abba hogy a fotólaborba, nyomdába, interneten publikált valamint a tv stúdióban elkészült munkánk egységes, színhelyes és szabványos lesz.

Részletekért keressen minket.

 

 

Share This